Eenheid » Verlichting »  Bevrijding                    Ga verder, ga voorbij... stop in je spirituele zoektocht niet ‘halverwege de berg’. 
Agenda Agenda Contact Contact Blog Blog Facebook Facebook Home Home Verlichting  Verlichting
Eenheid » Verlichting »  Bevrijding                    Ga verder, ga voorbij... stop in je spirituele zoektocht niet ‘halverwege de berg’. 
Verlichting... Wat Verlichting is...
Verlichting... (vervolg) Randolph: “Ook op het punt van Eenheid geldt ‘Gate, Gate, Paragate, Parasamgate, Bodhi Svaha Ook al aanbidt de hele wereld je, blijf niet halverwege de berg hangen. Eenmaal hier aangekomen, blijkt dat dit op een wonderlijke manier nog niet het eindstadium is. In het omkomen van de illusoire reflectie van de mind, begint zich een ander soort ‘Stralend Licht’ kenbaar te maken en keert de zinkende oplossende beweging van leven en kracht zich om. Als een Phoenix die uit zijn as oprijst, wordt je aandacht hier herboren en richt zich als de levende hernieuwde fontein weer op uit zijn Bron naar de Sahasrara. En wat blijkt? De Sahasrara verkeerde nog ondergedompeld en omgekeerd, in slapende toestand. Deze slapende toestand van de omgekeerde, naar beneden gerichte lotusspiegel, was de reden dat de Samadhi’s van de mind geen uiting waren van Realisatie, maar blijken suspenderende en gereflecteerde toestanden te zijn.” Vraagsteller: “Oh, ik begrijp en zie nu op eens, waarom je op alle voorkanten van je boeken zowel het origineel als de reflectie afbeeldt!” Randolph: “Ja, je ziet bij de Meester Cheng boeken zowel de zon en de maan als mede hun weerspiegeling in de rimpelende vijver. In Meester Cheng III zie je zelfs de zonsverduistering in de vijver weerspiegeld. Laat je geen rad voor de ogen draaien. Spiegel jezelf niets voor, hoe verheven het ook mag lijken. Het spiegelbeeld kan immers nog altijd verstoord worden. Het origineel staat voor het Surya-circuit, het Bron-circuit en de weerspiegeling staat voor het Chandra-circuit, het Maan-circuit. Het traject van het Surya-circuit, waar de levenskracht zich herboren opricht naar de duizendbladige lotus wordt Verlichting genoemd. In de christelijke traditie wordt dit de ‘Herrijzenis’ of ‘Wederopstanding’ genoemd.”
» » Eenheid Eenheid » » Realisatie Realisatie Verlichting Bevrijding Bevrijding
© Copyright 2016 OpenSatsang, SatyaSatsang.nl, Randolph, Alle rechten voorbehouden, All rights reserved.
(Wordt vervolgd op volgende bladzijde... klik hier) (Wordt vervolgd op volgende bladzijde... klik hier)