Eenheid Eenheid Bevrijding Verlichting Eenheid » » » » » » Realisatie
Eenheid » Verlichting »  Bevrijding                    Ga verder, ga voorbij... stop in je spirituele zoektocht niet ‘halverwege de berg’. 
Bevrijding Bevrijding Verlichting Verlichting » » » Agenda Agenda Contact Contact Blog Blog Facebook Facebook Home Home Eenheid... Wat Eenheid is...
Eenheid... (vervolg) Vraagsteller: “Waar in dit binnencircuit vind ik de Eenheid?’ Randolph: “Eenheid wordt wis en waarachtig een realisatie, wanneer de mind in het hart verzinkt. De fontein van het Surya-circuit ontspruit uit het Hart (twee vingerbreedte aan de rechterkant) en stijgt op naar het gebied boven je kruin. Het fijnstoffelijke gebied aan de rechterzijde van het Hart, wordt het Spirituele Hart genoemd. Dit in tegenstelling tot het fysieke hart aan de linker kant en de hartchakra in het midden. Wanneer iemand het hele Chandra-circuit van zijn voeten tot zijn kop heeft laten ontwaken, heeft doorlopen en heeft open laten openbloeien, dan bereikt hij het hoogste gebied in het Chandra-circuit. Officieel heet dit de Sahasrara, de duizendbladige lotus. Voor een yogi is dit het hoogst haalbare, maar zijn Samadhi’s (verheven toestanden) zijn hier niet stabiel. De mind verkeert in het bovenste gedeelte van het Chandra-traject via Samadhi’s nog in opschorting. De yogi gaat voortdurend in en uit Samadhi.” Vraagsteller: “Het in en uit Samadhi gaan is niet de bedoeling?”   Randolph: “Het advies op dit niveau is: ‘Gate, Gate, Paragate, Parasamgate, Bodhi Svaha… Ga voorbij, ga voorbij, ga voorbij alle ervaringen en toestanden van Eenheid en Verlichting, leve de Bevrijding! Waar de yogi meestal ophoudt, gaat een Jnani (een verlichte geest) verder. Een Jnani daalt met zijn mind van bovenaf door de kruin de fontein van het levende Hart af, terug naar de oorsprong, waar deze versmelt in zijn Bron. In de toegang tot het Hart ontmoet de afdalende levenskracht een innerlijke verknoping. Pas hier kan er van een volwaardig ontwikkeld ego gesproken worden. Wanneer via deze ‘ontknoping’ een daadwerkelijke versmelting heeft plaatsgevonden en de onderste ‘knoop’ in het Hart is doorgehakt, is de zinsbegoocheling van mind definitief opgelost. Je zou ook kunnen zeggen dat deze dan is omgekomen. In religie heet dit de Unio Mystica. Het is deze (onomkeerbare) realisatie die door mij Eenheid of Universeel bewustzijn wordt genoemd. Meester Cheng noemt dit Verlorenheid. Met dat alles verloren is, is alles gewonnen.”
Realisatie Realisatie Eenheid
© Copyright 2016 OpenSatsang, SatyaSatsang.nl, Randolph, Alle rechten voorbehouden, All rights reserved.
(Wordt vervolgd op volgende bladzijde... klik hier) (Wordt vervolgd op volgende bladzijde... klik hier)